Author Topic: Config issue - Wheels and pedals don't work at the same time  (Read 243 times)

aa82

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Config issue - Wheels and pedals don't work at the same time
« on: April 22, 2017, 01:05:46 AM »
Hi, I've just installed the demo and can't configure it to accept both wheel and pedals together.
Wheel: Thrusmaster T300RS
Pedals: Fanatec Clubsport V2
They are on separate inputs (USB)

Within the configuration menu, I can calibrate each one and assign steering to the wheel and brake/gas to the pedals correctly. However, when I calibrate/assign the pedals, the steering goes away. So I go ahead and recalibrate the wheel and at that point I lose the pedals. Seems like I just can't have both working at the same time.

Another weird thing is that under calibration -> controller sometimes I see just 2, some other times they duplicate up to 5 times (10 devices in total)...however doesn't matter what I select, it always shows as either J2 (steering) or J1 (pedals)

Can you help me understand how to fix it? Is it just an issue with the demo or should I expect the same issues in the full version?

3rd.Rail

  • Newbie
  • *
  • Posts: 45
    • View Profile
Re: Config issue - Wheels and pedals don't work at the same time
« Reply #1 on: April 22, 2017, 02:43:57 AM »
Can you post screen shots or phone pics of these problems?

aa82

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Config issue - Wheels and pedals don't work at the same time
« Reply #2 on: April 23, 2017, 03:10:09 AM »
Ok this is what's driving me insane...I really hope somebody can help me out with this

Step 1: I check that both pedals and wheel work gas, brake, steering side to side. Everything's OK
http://imgur.com/U3c7zIA
http://imgur.com/jjTlqxB


Step 2: lauch KartRacing Pro and go to settings. You can see pedals are setup and work (see the two bars to the bottom right green and red, I was pressing the pedals). Wheel is unassigned
http://imgur.com/KLhUZqY


Step 3: I calibrate the wheel. All ok, I can find it in the list and the bar moves.
http://imgur.com/zG0kSCt


Step 4: The wheel works (see the yellow bar) but pedals are now dead.
http://imgur.com/5coFZvK


Step 5: I calibrate the pedals...notice now I've got a new set of peripherals.
http://imgur.com/QxqdEZy

Step 6: Pedals now work fine, but wheel is dead.
http://imgur.com/aU7gwDV

Step 7: I calibrate the wheel and I notice another set of peripherals is added. Nevermind, I calibrate and assign, works but now pedals don't and the loop goes on and on
http://imgur.com/6WDqb01
« Last Edit: April 23, 2017, 03:15:01 AM by aa82 »

PiBoSo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1800
    • View Profile
    • Email
Re: Config issue - Wheels and pedals don't work at the same time
« Reply #3 on: April 23, 2017, 12:18:33 PM »

Thank you for the detailed report.
This issue is under investigation.

genorimo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Config issue - Wheels and pedals don't work at the same time
« Reply #4 on: May 10, 2017, 09:59:30 AM »
good morning,
I have the same problem with my base fanatec csw v2 and
my pédalier fanatec separated in the software of demonstration,
I wait for an answer to this problem to buy this product,
warmly,
gt