Author Topic: Dashes  (Read 23669 times)

PiBoSo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1801
    • View Profile
    • Email
Dashes
« on: November 07, 2011, 12:29:03 PM »
Starting with Beta4, it is possible to add dashes to Kart Racing Pro.
3dsmax is needed to create the dash model.
If anyone is interested in a guide, just ask.
« Last Edit: November 07, 2011, 12:35:26 PM by PiBoSo »

Bruno Saboia

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
    • Email
Re: Dashes
« Reply #1 on: November 07, 2011, 01:12:54 PM »
They change the ingame view too, or just the outside model?
"Racing, competing, is in my blood. Is part of me, part of my life".

-Ayrton Senna

PiBoSo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1801
    • View Profile
    • Email
Re: Dashes
« Reply #2 on: November 07, 2011, 01:23:59 PM »

It is possible to change everything: dash and display.

Bruno Saboia

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
    • Email
Re: Dashes
« Reply #3 on: November 07, 2011, 01:53:49 PM »
Good, thanks.
"Racing, competing, is in my blood. Is part of me, part of my life".

-Ayrton Senna

EVO

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2237
    • View Profile
    • EVO KRP
Re: Dashes
« Reply #4 on: November 07, 2011, 07:40:24 PM »
i can make alfano. I have one buts not the super expensive version. which version do people want?
« Last Edit: November 07, 2011, 07:56:21 PM by evo1087 »
To download all my dashes, airboxes, tracks, and more click here

Eslotes

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 559
    • MSN Messenger - Jordilootjes@homtail.com
    • View Profile
    • Email
Re: Dashes
« Reply #5 on: November 07, 2011, 08:18:50 PM »
ASTRO !
A smooth race never made a skillful racer.

EVO

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2237
    • View Profile
    • EVO KRP
Re: Dashes
« Reply #6 on: November 07, 2011, 09:01:46 PM »
question for pibosso. How detailed should the model be?  polygon count

Eslotes what version astro post a picture and model number
« Last Edit: November 07, 2011, 09:13:34 PM by evo1087 »
To download all my dashes, airboxes, tracks, and more click here

Eslotes

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 559
    • MSN Messenger - Jordilootjes@homtail.com
    • View Profile
    • Email
Re: Dashes
« Reply #7 on: November 07, 2011, 09:10:08 PM »
Didnt understund u XD
A smooth race never made a skillful racer.

EVO

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2237
    • View Profile
    • EVO KRP
Re: Dashes
« Reply #8 on: November 07, 2011, 11:43:45 PM »
For the 3d model I need ths exact dimensions

I have the simple to read and use Alfano Pro


But i can make make this one as long as i can get the measurments for it

Alfano Astro very complex looking


measurements taken from alfano pro or guessed and need verification

computer size 132mm x 111mm
computer depth 23mm
screen 85mm x 52mm
screw diameter 7mm
depth to screw hole 6mm
screen depth 3mm
screen chamfer width 3mm
red buttons 12mm
red button protrusion 2mm
battery box size and depth ?
battery box fillet radius  ?
plug size and depth  ?
depth to two bottom lights and chamfer size

« Last Edit: November 08, 2011, 01:20:04 AM by evo1087 »
To download all my dashes, airboxes, tracks, and more click here

Eslotes

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 559
    • MSN Messenger - Jordilootjes@homtail.com
    • View Profile
    • Email
Re: Dashes
« Reply #9 on: November 08, 2011, 07:27:39 AM »
i have the normal astro this one is not so difficult i make some pictures today and i post here oki?
A smooth race never made a skillful racer.

PiBoSo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1801
    • View Profile
    • Email
Re: Dashes
« Reply #10 on: November 08, 2011, 10:30:44 AM »
The triangle count must be between 500 and 1000, depending on the complexity.
At least 2 textures are needed, one for the casing and one for the display only. The latter needs a W_ prefix in the name, for example: "w_display.tga" or "w_lcd.tga".
Please note that the textures should have no alpha channel.
Shaders: http://tools.piboso.com/index.php/Track_Creation_Rules#Shaders
Then create a new folder in the "dashes" directory and export the model with EdfExp as "Mesh".
Copy INI and CFG files from another dash and modify them ( they are all text files ).
The display texture is used as a canvas to display data. 0,0 is top left.
« Last Edit: November 08, 2011, 11:57:35 AM by PiBoSo »

EVO

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2237
    • View Profile
    • EVO KRP
Re: Dashes
« Reply #11 on: November 08, 2011, 08:16:48 PM »
sounds pretty straight foreward.

I think i need to make the texture do the work and not put so much detail into the model. It cannot be under 500 triangles?
To download all my dashes, airboxes, tracks, and more click here

PiBoSo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1801
    • View Profile
    • Email
Re: Dashes
« Reply #12 on: November 08, 2011, 08:29:29 PM »
It cannot be under 500 triangles?

The minimal dash is 2 triangles: a quad for the display.

Racehard

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 740
    • View Profile
Re: Dashes
« Reply #13 on: November 08, 2011, 08:36:40 PM »
http://www.youtube.com/watch?v=gvQWqSUhhoI

This dash is the alfano astro right?

Would be nice to have, indeed.

Go evo, yeah :)

Are rev lights possible?
« Last Edit: November 08, 2011, 08:39:01 PM by Racehard »

EVO

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2237
    • View Profile
    • EVO KRP
Re: Dashes
« Reply #14 on: November 08, 2011, 08:41:02 PM »
Racehard that ICA  howels. Does he have it setup with a cold light and hot light?  that would be a nice feature on all the dashes in KRP

PiboSo  how are shift lights and temp lights outside the screen done?


To learn the process I am going to make a very simple dash first before i try this super complicated one
« Last Edit: November 09, 2011, 04:27:12 AM by evo1087 »
To download all my dashes, airboxes, tracks, and more click here