Kart Racing Pro Official Forum

General => Bug reports => Topic started by: PiBoSo on November 06, 2012, 07:18:44 PM

Title: Multiplayer problems
Post by: PiBoSo on November 06, 2012, 07:18:44 PM
Please use this thread to list all the multiplayer problems of Beta7.

The known issues are:
- dedicated server crashes
- sometimes the client hangs on "connection"

Please only post short, simple reports, preferably with the instructions to replicate the bug.
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: LIAM-36-AUS on November 06, 2012, 10:51:13 PM
ive had problems were im in qualify and then the counter just stays at 00:00 and the other Players are in Pre-final and there going around on the rolling lap and im  trying to do my best time in Qualify!   and then it finally switches when they have started the race and then it DSQ's me with Jump Start!  :o
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: Jakob98 on November 06, 2012, 11:06:22 PM
Quote from: LIAM-36-AUS on November 06, 2012, 10:51:13 PM
ive had problems were im in qualify and then the counter just stays at 00:00 and the other Players are in Pre-final and there going around on the rolling lap and im  trying to do my best time in Qualify!   and then it finally switches when they have started the race and then it DSQ's me with Jump Start!  :o
same happends too me      ::)
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: LauZzZn on November 09, 2012, 09:54:43 AM
yesterday, the time after qualy just continued. we never came to the pre-final or race.
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: DevilDriver66649 on February 06, 2013, 04:54:30 PM
Hi everyone :) I'm new to the forum. I just bought Kart Racing Pro and I changed the template of my kart. The problem arises when I'm in a server. In practice, a friend of mine tells me that, instead of seeing the template of the Energy of my kart, he sees my kart gray. It is a bug or something else?
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: James Beer on February 06, 2013, 05:11:31 PM
no he has to have the paint inserted in his bodywork folder , to see someones paint you have to have it on your computer aswell
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: Dalle8 on March 21, 2013, 02:31:08 PM
When I try to enter the 'World' in multiplayer i get the message: "Invalid login: Please register"

Where am I to register?  :)
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: Andreas.L on March 21, 2013, 02:39:08 PM
hear

http://stats.kartracing-pro.com/register.php
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: Dan Buck on March 22, 2013, 03:30:28 PM
it says i'm not a registered user! what should i do to go multiplayer? :(
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: Dan Buck on March 25, 2013, 12:27:56 AM
it's still says "Invalid login. Please register"
what should i do? it's boring to keep hotlaping all alone! :(
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: PiBoSo on March 25, 2013, 12:31:16 AM
Quote from: Dan Buck on March 25, 2013, 12:27:56 AM
it's still says "Invalid login. Please register"
what should i do? it's boring to keep hotlaping all alone! :(

The license key is registered with nickname "Dan Buck".
Please make sure it's correctly set in KRP -> Profiles -> Nickname.
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: Dan Buck on March 25, 2013, 02:44:56 AM
you are a genius! thank you PiBoSo! all working good now! ;)
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: ParkourAsh_CM on March 25, 2013, 08:13:17 PM
any reason y this is happening as i clearly cant drive when this happends lol :)
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: Dan Buck on March 25, 2013, 09:15:05 PM
WOW, you already got to another dimension dude!! :D
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: GhostriderPl on March 25, 2013, 09:19:56 PM
I have a problem too....when i open a server all's good.....but when i want to join one than i see only the "Connected" Window and thats all.....i wait over 10 minutes, can move the mouse but cant join... :-\



Greetings, GhostriderPL
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: ParkourAsh_CM on March 26, 2013, 12:25:07 AM
Quote from: Dan Buck on March 25, 2013, 09:15:05 PM
WOW, you already got to another dimension dude!! :D
ahha! yeah, but seriously y this happening ?
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: LIAM-36-AUS on March 26, 2013, 04:30:13 AM
Quote from: GhostriderPl on March 25, 2013, 09:19:56 PM
I have a problem too....when i open a server all's good.....but when i want to join one than i see only the "Connected" Window and thats all.....i wait over 10 minutes, can move the mouse but cant join... :-\



Greetings, GhostriderPL
if the server has a  - - -  in the ping that means you can't connect,  also did this only happen once when you tryed to connect to the server?  because what normally works i shutdown the game and re-open it again, and another thing is to shutdown any other programs too.
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: Dan Buck on March 26, 2013, 01:00:35 PM
Quote from: LIAM-36-AUS on March 26, 2013, 04:30:13 AM
Quote from: GhostriderPl on March 25, 2013, 09:19:56 PM
I have a problem too....when i open a server all's good.....but when i want to join one than i see only the "Connected" Window and thats all.....i wait over 10 minutes, can move the mouse but cant join... :-\



Greetings, GhostriderPL
if the server has a  - - -  in the ping that means you can't connect,  also did this only happen once when you tryed to connect to the server?  because what normally works i shutdown the game and re-open it again, and another thing is to shutdown any other programs too.
hahaha cool! jokes aside, try reinstalling it, making a completely clean install and check on your graphic card drives to see if they are updated! ;)

let us know the results! :D
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: GhostriderPl on March 26, 2013, 01:53:16 PM
PC is ok (when not looking at the crappy specs) ;) ;D he is lame but it all works and is up to date :)

But what means "Clean Install"? ::) When i Install Beta8, Beta7 were also installed (I dont delete it)

And why i can open a server, and people can join, but i cant join others? :o

@LIAM-36-AUS: I try it 3 or 4 times...and in every try I was waiting for more than 10 minutes and then quit because it was annoying me ;)


Greetings, GhostriderPL
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: LIAM-36-AUS on March 26, 2013, 09:48:31 PM
Quote from: GhostriderPl on March 26, 2013, 01:53:16 PM
PC is ok (when not looking at the crappy specs) ;) ;D he is lame but it all works and is up to date :)

But what means "Clean Install"? ::) When i Install Beta8, Beta7 were also installed (I dont delete it)

And why i can open a server, and people can join, but i cant join others? :o

@LIAM-36-AUS: I try it 3 or 4 times...and in every try I was waiting for more than 10 minutes and then quit because it was annoying me ;)


Greetings, GhostriderPL
oops, i totally forgot about that Dan!  Anyway a clean install is where you keep backup folders of paints, helmets and dashes etc and delete the Kart Racing PRO beta7 folders(except for the backup ones with all the paints) then you install beta8 and and all you have to do is put them paints that you downloaded in beta7 in the beta8 folders.   EDIT: Make sure you keep a back up of your license too!
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: Dan Buck on March 27, 2013, 12:43:21 PM
just to add, all the paints, dashes and tracks from the Beta7 one are working pretty well on this new Beta8b for me, even online...
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: jphh93 on November 29, 2013, 08:18:36 PM
Well i dont really know, if that is a multiplayer problem.
I´d foung actually 4 servers. Is that normal?
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: EVO on June 18, 2014, 03:16:29 PM
I'm using beta 11 I don't know if there have been any hotfixes for this issue.  When I go to host I don't get passed the server setup screen.  Thanks In advance for the assistance.
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: kittycannon2000 on December 17, 2014, 06:30:00 PM
Hello people

When I try to host a server thru World host it crashes after I press continue.

Help?
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: Tr!st@n on December 17, 2014, 06:46:22 PM
Go to documents, piboso, kart racing pro, profiles, your profile, and then into the profile.ini. Scroll down to the point where it says "classes" under the online settings. Delete all except for one, e.g. KF3, and save. Now hosting should work. Way is by Corrie Hiatt (Birel-Rotax42)
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: tebbers14 on January 03, 2015, 10:33:14 PM
Netcode needs improvement or at least the number of karts able to be seen raised from 12
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: JoeCool on July 27, 2017, 08:11:57 PM
Ok, I give up. Going to ask for refund at Steam.

It's a shame. Try to connect to a race 10 times, it will crash 9 times. Time out Connection.
I tried all connection speed. Low, middle and fast (I have a 400mBit Connection). No way. It's somewhat unstable and very beta.

Driving around in Testing mode is boring after all.

Fix it, I will return next year.

Bye.
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: matty0l215 on July 27, 2017, 09:33:22 PM
Quote from: razorkart14 on January 03, 2015, 10:33:14 PM
Netcode needs improvement or at least the number of karts able to be seen raised from 12

The number of Karts in a server is set by the server admin, It is not a hard limit.
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: Raise on July 27, 2017, 10:03:16 PM
Quote from: matty0l215 on July 27, 2017, 09:33:22 PM
Quote from: razorkart14 on January 03, 2015, 10:33:14 PM
Netcode needs improvement or at least the number of karts able to be seen raised from 12

The number of Karts in a server is set by the server admin, It is not a hard limit.

You are aware that you are commenting on a post made a very long time ago that was in reference to how you can only see 12 karts at a time no matter what because of Piboso's restrictions not the amount of people on the server.
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: Raise on July 27, 2017, 10:04:49 PM
Quote from: JoeCool on July 27, 2017, 08:11:57 PM
Ok, I give up. Going to ask for refund at Steam.

It's a shame. Try to connect to a race 10 times, it will crash 9 times. Time out Connection.
I tried all connection speed. Low, middle and fast (I have a 400mBit Connection). No way. It's somewhat unstable and very beta.

Driving around in Testing mode is boring after all.

Fix it, I will return next year.

Bye.

You must be having a very isolated experience as no one I know nor myself have had their game crash joining servers since the 2b update that came out days ago. Also the speed settings only refer to karts visible and does not affect ability to join servers
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: Jommy45 on July 27, 2017, 11:31:55 PM
joining to a lobby is now sorted. but it is nearly impossible to start an actually race. practice qually warm up are all fine. soon as you enter race pre-start somebody will always get removed for jumping the start even though they never move. then most when the remaining karts approach the 'corridor' everybody gets removed for either speeding or going too slow even when that is not the case. also karts infront flash in and out of vision during a race.
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: matty0l215 on July 27, 2017, 11:38:50 PM
Quote from: Raise on July 27, 2017, 10:03:16 PM
Quote from: matty0l215 on July 27, 2017, 09:33:22 PM
Quote from: razorkart14 on January 03, 2015, 10:33:14 PM
Netcode needs improvement or at least the number of karts able to be seen raised from 12

The number of Karts in a server is set by the server admin, It is not a hard limit.

You are aware that you are commenting on a post made a very long time ago that was in reference to how you can only see 12 karts at a time no matter what because of Piboso's restrictions not the amount of people on the server.

Thats odd. It came up as an unread comment when i logged in...
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: JoeCool on July 28, 2017, 08:01:29 AM
Quote from: Raise on July 27, 2017, 10:04:49 PM
Quote from: JoeCool on July 27, 2017, 08:11:57 PM
Ok, I give up. Going to ask for refund at Steam.

It's a shame. Try to connect to a race 10 times, it will crash 9 times. Time out Connection.
I tried all connection speed. Low, middle and fast (I have a 400mBit Connection). No way. It's somewhat unstable and very beta.

Driving around in Testing mode is boring after all.

Fix it, I will return next year.

Bye.

You must be having a very isolated experience as no one I know nor myself have had their game crash joining servers since the 2b update that came out days ago. Also the speed settings only refer to karts visible and does not affect ability to join servers

Isolated or not - for me it is nearly impossible to join a server. Sometime the game doesn't crash, but I always get a time out promptly. I run a Highend PC with fast 64gb mem and Titan X Pascal Graph, and drive with Oculus Rift. Maybe the Rift is the reason, I don't know.....
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: Raise on July 28, 2017, 05:31:17 PM
Quote from: JoeCool on July 28, 2017, 08:01:29 AM
Quote from: Raise on July 27, 2017, 10:04:49 PM
Quote from: JoeCool on July 27, 2017, 08:11:57 PM
Ok, I give up. Going to ask for refund at Steam.

It's a shame. Try to connect to a race 10 times, it will crash 9 times. Time out Connection.
I tried all connection speed. Low, middle and fast (I have a 400mBit Connection). No way. It's somewhat unstable and very beta.

Driving around in Testing mode is boring after all.

Fix it, I will return next year.

Bye.

You must be having a very isolated experience as no one I know nor myself have had their game crash joining servers since the 2b update that came out days ago. Also the speed settings only refer to karts visible and does not affect ability to join servers

Isolated or not - for me it is nearly impossible to join a server. Sometime the game doesn't crash, but I always get a time out promptly. I run a Highend PC with fast 64gb mem and Titan X Pascal Graph, and drive with Oculus Rift. Maybe the Rift is the reason, I don't know.....

Maybe it's less isolated but the other day myself and 8 other friends raced together on 3 seperate tracks/ servers one even had a rift and no ones game ever crashed the only person who had a time out was once while an Aussie attempted to join. This was hosted by myself via the game not via a dedicated and we had a variety of quality of computers joining some people even left and rejoined part the way through
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: jack14 on January 17, 2018, 09:58:26 PM
Quote from: Dalle8 on March 21, 2013, 02:31:08 PM
When I try to enter the 'World' in multiplayer i get the message: "Invalid login: Please register"

Where am I to register?  :)
same
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: jack14 on January 17, 2018, 09:59:35 PM
Quote from: Dan Buck on March 25, 2013, 12:27:56 AM
it's still says "Invalid login. Please register"
what should i do? it's boring to keep hotlaping all alone! :(
same
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: Raise on January 17, 2018, 10:12:40 PM
Quote from: jack14 on January 17, 2018, 09:59:35 PM
Quote from: Dan Buck on March 25, 2013, 12:27:56 AM
it's still says "Invalid login. Please register"
what should i do? it's boring to keep hotlaping all alone! :(
same

Quote from: jack14 on January 17, 2018, 09:58:26 PM
Quote from: Dalle8 on March 21, 2013, 02:31:08 PM
When I try to enter the 'World' in multiplayer i get the message: "Invalid login: Please register"

Where am I to register?  :)
same

what purpose did it serve for you to desperately quote 2 5 year old posts? why not just ask the question like a normal person?
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: Minif1 on February 03, 2018, 08:41:34 AM
Can't join friends servers! keeps saying connection timeout when I try and join their server
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: Raise on February 03, 2018, 08:03:35 PM
Quote from: Minif1 on February 03, 2018, 08:41:34 AM
Can't join friends servers! keeps saying connection timeout when I try and join their server
This has been a known issue for months dude unless they have certain ports open on their router you cant join
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: eumk2012 on August 22, 2018, 02:21:08 PM
I have problem in multiplayer mode with my dedicated server and in "Host World" mode. All work ok, when 1 or 2 players. If players more than 2, we see wrong  numbers on karts and results fixed only for 2 players. It seems like other players not started!
Title: Re: Multiplayer problems
Post by: eumk2012 on August 06, 2020, 12:10:31 PM
Hi, Piboso!
In multiplayer mode, when switching to the grid for the start of the race, there is often an immediate disqualification with a message "Jump Start".
This happens regardless of whether the throttle pedal was pressed or not. Possibly affected by the state of the pedals at the end of the previous session.